Kundfall Vellingebostäder: Främjande hållbar hälsa på arbetsplatsen

Vellingebostäders Behov

Vellingebostäder såg möjligheten att främja en hållbar hälsa hos sina medarbetare och bestämde sig för att söka kontakt med en personlig tränare för att komma igång med träning. För att hitta rätt tränare, började de med att göra en research på nätet för att hitta olika träningsföretag och personliga tränare i närheten.

Vellingebostäder bestämde sig för att träna med PT Madeleine-May. De förhandlade om en träningsplan som skulle passa deras medarbetare och kom överens om en gruppsträning utomhus varannan vecka, där varje träning var 1 timme lång (med 45 minuter aktiv träning). 

Vellingebostäder köpte även miniband för hemmaträning och fick skickat träningsprogram att följa. Dessa program var formade för att kunna utföras hemma, på kontoret eller på resan.

Så med hjälp av PT Madeleine-May, kunde Vellingebostäder ta det första steget för att främja en hållbar hälsa för sina medarbetare genom att träna tillsammans och skapa en hållbar gemenskap och stärka arbetsförhållandet mellan medarbetarna.

Upplägget

Förberedelse

Vellingebostäder är ett företag som har valt att ta hand om sin medarbetares hälsa genom att träna med en personlig tränare i Höllviken. Syftet med träningen var att få alla medarbetare att arbeta fysiskt för att bryta kontorstiden, bygga upp styrka, må bättre, öka medvetenhet kring hälsa och rörelse samt skapa en hållbar gemenskap och stärka arbetsförhållandet mellan medarbetarna och öka både energinivå, ambition och arbetskraften.

Utförande

Träningen genomfördes i form av en gruppsträning utomhus varannan vecka, där varje träning var 1 timme lång (med 45 minuter aktiv träning). Gruppen köpte även till miniband för hemmaträning och fick skickat träningsprogram att följa. Dessa program var formade för att kunna utföras hemma, på kontoret eller på resan.

Utvärdering

Resultatet av träningen var att Vellingebostäder upplevde en ökad motivation och arbetskraft hos medarbetarna, en ökad gemenskap och ett förbättrat arbetsförhållande mellan medarbetarna. Medarbetarna kände sig också mer energiska och hade ökat fokus på sin hälsa och rörelse. Genom att träna tillsammans med en personlig tränare som PT Madeleine-May, kunde Vellingebostäder ta ett stort steg i att främja en hållbar hälsa för sina medarbetare.

Deltagarna

"Starkare tillsammans" är ett exempel på Vellingebostäders friskvårdssatsning. Madeleine-May körde under pandemi perioden utomhusträningar på lunchen. Vilket även blev ett sätt att umgås när vi jobbade mycket hemifrån.

Christer Tedestål

VD Vellingebostäder

Kontakta Oss

Kontakta oss om ni är intresserade av att implementera samma lösning på er verksamhet