Kaloriräknare & Energibalans kalkylator!

Är du intresserad av att förstå ditt dagliga kaloribehov? Med vår kaloriräknare från X100 blir det enkelt att se över hur många kalorier du behöver för att hålla din nuvarande vikt, eller anpassa intaget för att antingen gå ner eller öka i vikt.

gratis kaloriräknare och energibalans

Vill du gå ner i vikt?

I våra PT Online så ingår det en kostplan som är anpassad efter just dina förutsättningar. Vi kommer ta fram en plan på antingen 3,6 eller 12 månader. Läs i vår artikel hur du kan maxa din fettförbränning

Maxa din fettförbränning

Energibalans är förhållandet mellan de kalorier du förbrukar genom mat och dryck och de kalorier du förbrukar genom dina dagliga aktiviteter och kroppens basalmetabolism. Att upprätthålla en balanserad energibalans är avgörande för att bibehålla en hälsosam kroppsvikt.

Kalorier är energienheten som vår kropp använder för alla dess funktioner, från att andas till att gå. De är nödvändiga för att upprätthålla livsfunktioner och för att ge bränsle för fysiska aktiviteter.

Ja, faktorer som muskelmassa, fysisk aktivitet och vissa livsmedel kan påverka din metabolism. Att öka muskelmassan genom styrketräning och att regelbundet vara fysiskt aktiv kan höja din grundläggande energiförbrukning.

För att förlora ett kilo per vecka behöver du skapa ett kaloriunderskott på ungefär 7700 kalorier per vecka, vilket motsvarar cirka 1100 kalorier per dag.

När du går ner i vikt minskar kroppens massa, vilket leder till att färre kalorier behövs för att upprätthålla kroppsfunktionerna. Därför är det viktigt att regelbundet justera ditt kaloriintag under en viktminskningsprocess.

Kaloribehovet minskar med åldern på grund av en naturlig nedgång i muskelmassa och en minskning i den totala kroppens ämnesomsättning. Äldre individer tenderar också att vara mindre fysiskt aktiva.

Generellt har män ett högre kaloribehov än kvinnor på grund av större muskelmassa och större kroppsstorlek. Dessa faktorer leder till en högre basalmetabolisk hastighet hos män.

Gravida kvinnor rekommenderas generellt att öka sitt kaloriintag med cirka 300 kalorier per dag under andra och tredje trimestern för att stödja fosterutvecklingen.

Ammande kvinnor kan behöva upp till 500 extra kalorier per dag för att täcka energibehovet för mjölkproduktion, beroende på amningens intensitet och frekvens.

X100s kaloriräknare använder input om ditt kön, ålder, vikt, längd och aktivitetsnivå för att ge en personlig beräkning av ditt dagliga kaloribehov, oavsett om ditt mål är att upprätthålla, minska eller öka din vikt.

Ja, X100s kaloriräknare kan hjälpa dig att skapa en anpassad dietplan baserad på ditt unika kaloribehov. Genom att mata in önskat kaloriintag kan du få förslag på måltidsplaner som passar dina mål och livsstil.